Védjegy audit folyamata
Audit folyamata
Kapcsolatfelvétel -> Kérdőív kitöltése -> Ajánlat -> Szerződés -> Konzultáció -> Audit -> Minősítés
(ajánlatadás előtt mindig kötelező a helyszíni konzultáció, a minősítés folyamatánál ez helyzetfelmérés)
Audit során figyelembe vett szempontok
1. HACCP – alap
2. Gyártás, előállítás, tálalás
Középpontban a keresztszennyeződés áll, nem HACCP teljes rendszer, de a minimumkövetelmények (alapvető jogszabályi követelmények) nyomon-követése fontos – alapvető normáktól eltérés nem lehetséges
- dolgozói higiénia
- gyártás
- alapanyag raktározás
- készáru raktár
- üzemi higiénia
- nyomonkövetés
3. Belső mérő-elemző folyamatok
- (belső) ön-ellenőrzés, reporting
- belső igazolási tevékenységek (saját mintavétel, NÉBIH, ÁNTSZ ellenőrzésre tett intézkedések – a reklamációkezelés itt nem fő fókusz)
- adatok felhasználása a fenntartáshoz (visszacsatolások)
4. Külső minőségfelügyelet
- ha a scope-al kapcsolatos bármi gyanú felmerül, bejelentést kell adni nekünk 2 munkanapon belül
- bejelentést az Alapítvány kivizsgálja, a szükséges intézkedéseket megteszi
5. Labor-mintavétel
Minden audit elengedhetetlen minsőégbiztosítási feltétele. Első auditon nem fogadjuk el idegen labor vizsgálati eredményét hanem mi vesszük a mintát.